Wednesday, December 05, 2012

Monday, November 26, 2012

crazy hectic life

yeah..busy life started again. but i shall be thankful, there are something for me to busy with. So that, got no time to think on others matter. i love to keep myself busy. busy with kerja lah. not busybody ok. that's kepochi. 

i'm not going to mengeluh bagai in this update. biaselah kerja, camni lah. mane ade kerja yang senang kat dalam dunia ni. ingat sesenang ke nak dapat duit. duit senang dapat kalau jatuh dari langit je. tu pon belum tentu. kena pulak nak pikir teknik tadah duit paling effective untk dapat banyak duit. 

last thursday went to Johor for meeting. my meeting was on friday morning. haruslah bertolak khamis kan. tak kose aku nak bertolak pepagi buta. after finished my meeting haruslah singgah JPO (Johor Premium Outler). Dah singgah, takkan nak tengok aje kan. haruslah shopping? apa guna kerja keras kalau duit tak dihabiskan?! mmuahaha. Pastu sabtu pagi ade netball tournament. Alhamdulillah dapat johan. Pastu pagi tadi ade meeting. aku paling tak suka meeting waktu pagi sebab kene bangun awal. sigh. 

Disebabkan rasa stress sebab badan super penat, terus "ter"beli flight ticket. boleh cenggitu? kahkahkah. serius aku tak plan langsung untuk travel dalam masa terdekat. i really though that singapore was my last trip for this year. oh, last trip yang konon aku suruh teka tu aku pergi singapore. tak jauh pon. dekat je. 

the story was like this, yesterday planed  to have a lunch date with friend. but last minute i can't make it due to my busy schedule. wahh gituw. kalah PM kan. so, make a phone call to say sorry because i cant make it. i'm the one who plan and suggest for the date but aku jugak lah yang cancelkan. bile call tu sempat lah memasing mengadu stress because tonnes of workload we having right now. terus cam eh jom pergi holiday. kite pergi jap je. terus buka google earth. tengok tempat mana nak pegi dan beli ticket. 

tak tau tempat tu best ke tak. both never been there. its not a place to do your shopping activities. or a beautiful island. its just a place to have a simple life. learn culture. cukup la hint aku bagi. hahaha. aku memang tak suke bagi tau orang mana aku nak pegi. tetau je dah fly. retis sangat perangai. mmuahaha.

So, kepada yang terasa kenapa aku tak ajak. tak yah la terasa. this trip bukan untuk shopping or ke pulau. just for me to relax. jauhkan diri dari kesibukan kota. gituwwww. lagipon aku ni jenis book tix men redah je. tak kose aku nak tunggu korang reply yes or no. sudahnye tak jadi. buat aku kecewa je. selalu benda yang tak dirancang la yang menjadi. 

giler panjang aku membebel. ok lah, aku nak sambung buat kerja. excited nak siapkan kerja sebab nak apply cuti. mmuahaha. haruslah pastikan kerja siap. naye je kalau cuti tak approved.

Monday, November 19, 2012

someday #2

They adore you now...
but they will forget you someday
They ignore you now...
but they will chase you someday

Thursday, November 15, 2012

salam maal hijrah

mari mulakan tahun baru dengan suatu perubahan
berubah ke arah yang lebih baik dan indah, InsyaAllah
sebaik mana penghijrahan itu, biar DIA yang menilainya
abaikan saja mulut mulut yang tidak pernah berhenti menilai yang merasa dirinya sempurna
yang penting, nawaitu kita :)

Salam Maal Hijrah
dan Selamat bercuti juga!

Sunday, November 11, 2012

someday

Someday, you will miss me like i missed you
Someday, you will need me like i needed you
Someday, you will love me but i won't be there anymore

Wednesday, October 31, 2012

Jom Shopping!

Jom online shopping! cek blog e&a LOCK


pilih la yang mane berkenan kat www.ea-lock.blogspot.com

Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha

Dah bape pinggan dah korang makan? sudah sudah la tu. dah gemok, baru nak menyesal..tak gune dah. mmuahaha. hari ni memang aku banyak makan. serius punya banyak. sampai aku timbang berat, naik 2kg. ko mampu naik 2kg dalam sehari?! sebab banyak makan jugak lah, now aku xbape nak sihat. muntah2 ok. sumenye sebab terlebih makan. takpe, kite relax dulu dgn hapdet blog. malam2 sikit sambung makan lagi. mmuahaha.

Sempena raya ni, aku ucapkan selamat hari raya to uols. mintak ampun dan maaf atas segala salah silap yang sengaja atau tak. iols tak sengaja nak sakitkan hati uols ok. Semoga segala pengorbanan kita diberkati dan diterima olehNYA. Amin.


Naaaahhhh.. gambar syok sendiri di hari raya kot2 ade yang rindu. #StatementMintakPelempang

Wednesday, October 10, 2012

wordless wednesday - sexy lips

hitam + bibir tebal = sexy?

Thursday, October 04, 2012

goodbye malaysia!

I'm off to ...... jeng jeng jeng. where is my destination? adelaaaaahhhhh ;p it's just a short trip. trip to celebrate my new job?! kahkahkah. Please pray for my safety haaaaa.... 

I'll see u when i see u! xoxo =)

Monday, October 01, 2012

trip to Phuket - Phuket Fantasea

I miss phuket damn much!! jom? tapi dah tukar keje ni, donno la whether i can travel like before. dulu i senior uols, senang la nak apply cuti. mmuahaha. and sepanjang duduk rumah masa menganggur tu, aseklah berulang kali tengok gambar masa kat sana. it's ok. mane tau tak dapat pergi phuket maybe dapat pegi tempat yang lagi cantik ke. sipadan? or maldives? gituwww. tak beragak memilih. macam duit tu turun dari langit.

before fly to phuket tu, sempat la google pasal aktiviti yang boleh buat kat sana selain dari island hopping. So, i found out about Phuket Fantasea. tak sempat nak google banyak info. Phuket ni memang aku main redah je. duit pon aku tak sempat tukar. bayangkanlah betapa busy nya aku bekerja.

So, bile sampai je phuket, barulah kitorang book whatever activity yang kitorang plan untuk buat. They suggest to us to go simon carbaret or Phuket Fantasea. Simon Carbaret tu tempat lady boy yang cun melecun buat show. watpe haku nak tengok pompuan palsu kan, walaupon diorang tu cun melecun tapi aset diorang palsu. dah tentu haku punye ori. mmuahaha. lagipon kat Phuket Fantasea ni boleh tengok teater, memanglah haku suka. aku suka tengok persembahan kebudayaan ni.

Sebenarnye, Phuket Fantasea ni korang boleh book online jugak kat sini. harga sama je. tapi if korang tengok ade offer kat groupon ke mydeal ke or yang sewaktu dengannya lagi murah, beli je lah. ataupon boleh tiru cara kitorang ni ha. kitorang pilih untuk beli pakej tiket show with dinner buffet and transportation. senang. tak yah pikir mana nak makan. sini ade sediakan makanan halal. jangan risau. harga tiket and buffet tu memang harga tetap. kitorang mintak murah kat harga transport. hehehe.

ni kat lobby hotel. tunggu van datang amek nak pegi phuket fantasea. kitorang stay dekat area patong. Phuket Fantasea ni dekat area kamal beach kalau tak silap haku lah. agak jauh jugak. that's why kitorang amek pakej dengan transport sekali.

sawaddeekrap. pompuan thai ni lawa lawa. pastu kecik je. slim uols. terasa gajah sangat bile bergambar dgn diorang ni. -_-"

tapi bile tangkap gambar dengan gajah, ai terasa slim sangat uols. mmuahahaha.



ni sume gambar kat lua je. kat lua je kitorang amek gambar lebih dr setangah jam kot. cantik sangat tempat ni.

ni baru nak masuk. pintu masuk ke phuket fantasea.

kat dalam phuket fantasea ni ade provide buffet for dinner. it's depend whether we want to get the package with the dinner or without. kitorang malas nak pikir mana nak cari makanan, so we just get the complete package for us. The food was ok. not bad. untuk halal section, tak berapa banyak sangat choices if compare with non-halal section. Oh yes, nanti masa diorang cek tiket tu.. please inform that u want halal food ye. macam aku ni, siap terlupa nak inform. dah la diorang ingat aku ni pompuan siam. haihh. diorang dah tulis no meja dah baru teringat. terus aku request nak halal section. diorang ok je. very friendly. lets check the banquet hall.

yang ni la tempat untuk dinner kat dalam phuket fantasea



oh! yang ni toilet. hehehe.

Phuket Fantasea ni sebenarnye bagi aku macam tempat shopping tau. kat dalam ni banyak kedai jual memacam tapi kedai die super cantik punye decoration. kitorang masuk setiap kedai tapi ape pon tak beli. tangkap gambar je. hahaha. siap try pastu tangkap gambar pastu letak balik dan bla. mmuahaha. diorang tak tegur pon, maknenye boleh la kot. gambar kat sini je dah beratus, tapi takde la aku nak tepek sume kat sini. i is very the malas uols. nak tulis caption pon malas. so, let the pictures tell u the stories ok? 


ni dewan teater.masa kat dalam ni memang takleh snap pic. before masuk tu, segala henpon ke camera ke dia akan amek and simpan. lepas habis show, kite pegi amek balik lah.






ni burung betol hokeh! siap terbang2 tapi kat situ je lah, takdelah merayau ke tempat lain. bijak betul ;p



semua haiwan kat dalam ni haiwan betul ye. macam mini zoo la kot. memang aku rekemen la korang pergi Phuket Fantasea ni if datang kat phuket ni. 

Monday, September 24, 2012

new job!

I've been working for a week with a new company. so far not so much work. lebih pada goyang kaki and memberi senyuman paling manis dan menawan pada semua orang lah! letih ok. letih nak sentiasa senyum ni. tegang urat muka kot. totally different job scope. so, kene start from zero as i am a fresh grad. itu semua cabaran! 

main problem is aku masih tak ingat nama dan muka semua orang. haaaa yang ni memang kelemahan aku. terpaksa lah akak makan kismis bebanyak lepas ni. almaklumlah, i'm working with big company. haruslah staff ramai. lainlah opis lama, staff bape kerat je. tupon take times untuk ingat apetah lagi yang ramai ni. yang bestnye ade sekali tu jumpa bos. i told him i went to site. die tanya pergi dengan sape, so i said i went with Mr. A. die pandang aku cam mintak kepastian. aku pon rilex je. yes, went to site with Mr. A. he explained everything.. bla bla bla.. nak tau kenapa die pandang pelik? bukan sebab aku pergi site, tapi sebab nama yang aku petik tu memang tak wujud langsung kat company tu. mmuahahaha. 

so far staff kat situ ok lah. baik baik belaka, tak tau la kot kot kat belakang mengata ke. ade aku kisah? you are giving me free pahala by doing that. i joined this company because i'm looking for new experience. i know what i want. i work not only for money but to build a career. wish me luck! 

Wednesday, September 12, 2012

jobless

yeeee, saya sekarang seorang penganggur terhormat. duduk rumah goyang kaki, hujung bulan collect gaji. wahhhh... kelasssss. ko hado? mmuahahaha. dulu mase kerja aku teramat sangat la teringin nak merasa duk rumah bak seorang surirumah tangga. mak aihhhh. bile dah merasa, ai tarik balik ok statement tu. bosan nak mampos. maybe sebab mase keje dulu, aku ni la manusia yang paling busy sekali. sehari kalau boleh nak lebih dari 24 jam. punye la tak cukup masa kan. sekali bile dapat peluang duduk rumah, aku rasa 2 hari je kot aku ok with doing nothing. lepas tu aku dah tak keruan. terase kosong kosong... kahkahkah. tapi, nasib lah haku ni spesis tak berapa berperasaan sangat. bosan ke ape ke, aku rilex je. layan je la tv. segala cerita aku nengok. u named it. cite melayu, cina, korea, sinetron, thailand, Philippine... hamek ko. cite tamil pon aku layan ok. kagum tak??? hahahaha...

cukup lah seminggu aku duk rumah je. minggu ni aku dah start mem-busy-kan diri. aku set sume appointment yang patut aku buat tapi sebab dulu busy tak de mase. nahhh. sekarang lah masa yang ditunggu sangat kan. tapi, aku pulak yang penat. lagi pulak ade something happen yang di luar jangkaan. lagi lah super busy. tapi aku ok je. semalam lagi lah. punye la busy. sampai aku pon tak sedar aku tak makan lagi. lunch pon tak sempat. pukul 9.30pm macam tu baru dapat nasi. menggelupur haku kebuluran sebelum tu. 

hari ni pon mak busy noxx. 4 appointments. but i learn from mistake. salah satu appointments tu aku buat masa lunch. dapat lah haku makan kan. aku mana boleh kurang sumber makanan ni. berbunyi perut nanti. oklah uols, SELAMAT BEKERJA ;)

Thursday, September 06, 2012

cousin's wedding

semenjak bergelar penganggur terhormat ni, memang banyak la free time kan. bile dah terbiasa busy tahap dewa hari-hari then suddenly having nothing to do memang la rasa pelik. memang dah puas la makan tido makan tido menternak lemak. So, kerja haku update status kat facebook, tweet sampai orang rasa menyampah and aku rasa aku akan selalu update blog walaupon takde cite nak hapdet. sukahati aku lah kan! aku punye blog. kahkahkah.

last weekend was my cousin's wedding. So, mintak ampun mintak maaf la if aku tak datang kenduri or open house uols ye. yang kawen ni, sepupu belah family ayah. masa kecik dulu memang rapat lah. bile dah besar ni dah tak sangat. i kan pemalu uols. kahkahkah. gambar tak banyak. semua guna handphone je. and my handphone tu adik aku yg kecik yg pegang. and sometime my lil cousin yang sekolah rendah lagi yang tolong snap kan gambar. maka hasilnya, please do not expect anything lah. sabau je lah aku tgk hasil gambarnye. 

akad nikah hari jumaat. kat gombak. kat masjid. tapi aku tak tau nama masjid tu ape. 

congratz to both of u :)


aku pakai kaftan. nampak gemuk. lagi teruk nampak mcm pregnant -_-" TAPI sangat selesa dan berangin dan boleh makan bebanyak. mmuahahaha.

hari sabtu malam tu, malam berinai. tetibe hari tu aku dengan adik aku dipaksa jadi pengapit. nasib baju raya ai ade doblas pasang. mmuahahaha.






masa hari bersanding tu, pagi - pagi hujan turun. lepas tu bile dah tengahari sampai petang cuaca giler panas. boleh terasa peluh mengalir. muka aku memang menahan panas and rimas je lah. tak mampu ai nak senyum bagai. lepas je jadi pengapit, terus aku tukar baju yang berangin sikit. mmuahaha.








selamat pengantin baru, semoga kekal hingga ke syurga :)









Wednesday, September 05, 2012

wordless wednesday - cute?


yay or nay? kahkahkah... *larikkkkkk

Monday, September 03, 2012

last day

hari ni last day aku kat company yang sekarang ni. perasaan? ntah la. happy memang la happy. sedih tu tetap la ade kot. sikit mesti ade. sedih sebab nak tinggalkan kekawan. sedih nak tinggalkan projek yang selalu bagi headache. sedikit terkilan sebab tak sempat nak follow sampai siap. 

aku berhenti ni, main reason sebab office terlampau jauh. dulu kat damansara, now dah pindah ke putrajaya. Alhamdulillah, the new offer tu dekat sikit dengan rumah. GOODBYE KL! hahaha. yes, the new company located at selangor. where at? biarlah rahsia. kahkahkah. 

memang la keje yang sekarang ni bagi aku stress. SANGAT. tapi, aku bersyukur sangat. BANYAK SANGAT aku belajar benda baru. start from zero and now, tak la hebat. still in learning process. tapi at least aku tau sesuatu. serius, jujur dan ikhlas aku memang bersyukur. berterima kasih sesangat la. 

new office, new environment. tak tau la sama ada it's a good decision or not. aku dapat offer tu agak lama jugak aku hold. sebab nak pikir bebetul. anggap la ni macam aku pergi belajar benda baru. try something new. walaupon still in the same field but maybe different job's scope. 

please pray for me haaaa.. wish me the best of luck! ok? Thank You. 



Thursday, August 30, 2012

berita baik

last post kan aku ade cakap pasal good news kan.. good news tu aku nak berhenti kerja. mmuahahaha. aku pon tak tau la ni berita baik ke tak. just follow the flow. berdoa pada DIA agar beri yang terbaik untuk hambanya dan berikan kekuatan untuk menghadapi segala dugaan yang akan datang. InsyaAllah. 

esok cuti. sukeeeeee. this weekend banyak invitation untuk open house and wedding. InsyaAllah, i datang uols. makan free, haruslah datang kan. kahkahkah.. 

happy holiday to all. drive safely haaa.. makan jangan banyak sangat, nanti gemok uols ;p

Monday, August 27, 2012

good news

Alhamdulillah. I have good news to share. but not now. tunggu masa yang sesuai ye. TOLONGLAH JANGAN TEKA GOOD NEWS TU AKU NAK KAWEN! hamek ko. siap caps lock. penat aku nak menidakkannye hoih. cecukup lah mase raya ni pakcik makcik segala nak tanye bile nak kawen. aku pon tak paham la. asal la memanjang nak cakap pasal kawen je. ape ingat aku ni takde benda lain ke nak pikir selain dari kawen. yelah, aku tau la aku tak muda lagi. kot. tapi aku rasa aku sentiasa muda remaja. kahkahkah. marriage is not the only thing i want to achieve in my life. manyak lagi benda hokeh. let me enjoy puas-puas dulu haaa. BEING SINGLE DOES NOT MEAN TAK LAKU. ade rase nak bagi penampar tak?  mmuahahaha. 

ade yang masih bercuti ke? hover sangat tau ko beraya! hari ni aku baru start keje lepas seminggu cuti raya. sepatutnye rasa malas. but I'm not. kahkahkah. 

uols... SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN. ok?

Wednesday, August 15, 2012

iftar with sayam sayam

tajuk tu betul ye. sayam. bukan sayang. kalau cik pah, die panggil bayam. mmuahaha. sume orang hapdet cite bukak pose kan. i pon takmo kalah uols. dapat update 1 pon jadik lah. memang ni je pon. raya  nak dekat dah. hewhewhew. itupon lepas si semah upload pictures kat cinta muka buku. i copy je utk tepek kat blog. 

kitorang ni dapat nak berkumpul bergosip reramai setahun sekali je lah. time buke pose. buruk sangat perangai kan. nak bergosip time bulan pose. last year tak jumpe sebab anak semah ngan cik pah kecik lagi. camne nak jumpe selalu. cik pah nun kat melaka. semah and ama busy jaga laki memasing. mmuahaha. aku walaupon takde laki nak jaga, tetap busy uols. busy ngan kerja. kalau tak rajin kerja, tak gigih cari rezqi, ko ingat duit turun dari langit? takde duit camne nak shopping and travel? eh!

ko tengok cik pah ni. semangat bercerita. anak pon die tak peduli lah. nasib anak die sopan je. pemalu orangnya. tak macam cik pah langsung. mmuahahaha. memula malu2. dah nak balik, baru nak beramah mesra dengan orang si ecah ni. tapi ecah nak ai je. almaklumlah, ai je yang title "akak", yang lelain sumenye makcik. mmuahahaha. ampunkan saya sayam sayam sekelian. 


haaaaa.. ko tengok memasing. terserlah gaya kiah propa memasing tau! semangat ko bercerita. jumpe setahun sekali katekan. itupon nasib cik pah nak balik melaka dah. and kitorang jumpe hari ahad. memasing sedar diri sikit sebab esok nak kerja.


auwww... sopan je memasing. saje edit gambar. konon nanti in future kalau bace, terase mcm zaman dolu dolu sket. boleh cenggitu?


hamek ko! tengok perangai memasing. tak berubah dari dulu. baik mak budak baik bini orang. i single takpe,  di maafkan. dalam gambar ni, yang paling sopan budak umur setahun, ecah kecara. hehehe.

p.s : sayam sayam, i bayam uols. mmuahahaha. let do this every year ok? 

Wednesday, August 01, 2012

I kiss I pay

Last week, i was involved in car accident. Oh, i kissed someone's car. i kissed, so i need to pay lah! not only to pay his car, kereta aku pon nak kene repair gak. dah la this month kereta tu nak kene service. i'm broke lah this month. dah la nak raya hoi! adik adik, sepupu, dan yang berkenaan sekalian, akak nak umumkan takde duit raya untuk korang tahun ni. ok tak? mmuahahaha... but, what to do... it's my fault. eh, bukanlah sengaja langgar. TERlanggar. i was rushing for meeting and that time super jammed. key ell key ell kotaraya metropolitan tak sah la kalau tak super congested kan. and yes, i'm super tired too. 

too many meeting need to attend. rushing from one place to another place. itupon kekadang ade gak meeting yang terlambat. what to do. it is beyond my control. not all meeting start on time. dalam agenda cakap meeting will start at 9.00am but bile pukul 9 meeting still not started yet. bile mula lambat, habis pon lambat lah. so, my schedule affected la kan. lagipon masa tu cuaca agak panas. SANGAT. nak bukak mata pon susah. i noticed this year, aku super lemau lah time puasa. SANGAT. tak tau lah kenapa. is it because my schedule yang too pack? too hectic? atau petanda lanjut usia yang umur semakin meningkat setiap tahun *sentap*. kene beli vitamin ke whatever la supplement untuk bagi energy. kalau tak susahla...

lately ni so many things happen lah. Ye, hidup ini penuh dugaan. penuh pancaroba. bukan nak mengeluh. aku redha. ini semua ujian dari-NYA. Dia takkan uji, kalau kite tak mampu untuk menanggung ujian tu. cuma, aku harap aku kuat untuk hadap semua itu. ye, aku mungkin tabah di mata semua orang. tapi, aku tetap manusia biasa yang ade masenye aku akan putus asa. 

SELAMAT BERPUASA uols!

p.s : eh... korang yang cantik lagi kacak (bodek sangat kan!), korang boleh tolong aku dgn click kat ruang money mone money tu. ilapu very strong lah! terima kasih :)

Tuesday, July 17, 2012

trip to Phuket - acca patong hotel

Trip to Phuket was a short trip or can i call it my weekend getaway? been there for 3 days 2 nights only. My flight was on saturday afternoon. At first, i plan to sleep through my flight. siap before fly tu tweet Dear Captain, please give me smooth and safe landing. macam ko kenal pulak pilot tu kan. bukan ape, aku penat giler and at the same time am not feeling well.so aku berharap untuk tido nyenyak la kan. tapi kan kan kan, memang aku dapat smooth and safe landing ok. It was the smoothest landing yang aku penah experience. ikin pon cakap cenggitu. moralnye di sini, next time aku nak tweet lagi. mmuahahaha.

tp aku tak tido langsung hokeh. ye, sile percaya. aku kusyuk tengok view dari atas. aku memang suke tengok view dari tempat tinggi. kalau tak, takde la dulu masa study aku suka naik twin tower kat faculty just to have a nice view to release my stress. bile ada kat tempat tinggi ni, aku rasa satu ketenangan. cewaaahhh. gituw. tapi kan, memang berbaloi la tak tido. especially when the pilot announce tengah lalu kat langkawi. cantik! One day, will go there. nak rasa sendiri. bile dah nak landing kat phuket, lagi lah cantik. the blue color from the sea and the sky macam bergabung, meletop gituw. siyes cantik. 


seeeeeeeee! cantik kan? can u differentiate between the sky and the sea? sape boleh, hebak mu!

gambar stended pelancong, tangkap gambar kat airport -_-"

on the way to our hotel from airport. we stayed somewhere in patong. dari airport tu,boleh pilih nak naik taxi or mini bus. haruslah taxi tu a bit pricey but u don't have to waste your time. mini bus is cheaper but u need to wait until the mini bus penuh lah. baru bus tu jalan. one more thing, taxi is much comfort yaww. ekon kuat. phuket sangat lah panas. muke berminyak nak mamps. tepuk poket, tanye bajet! hewhewhew. sorry lah aku lupe tambang for taxi and bus. sebab aku bayar taxi tu with others thing too. 


motip sebenar aku hapdet, nak bagi info pasal hotel yang aku duduk kat phuket ni. tapi tu diaaaaa, mukadimah aku penjang nak mamps. I stayed at ACCA, patong. hotel booked via agoda. First time aku guna agoda ni. walaupon orang lain dah banyak kali guna and review cakap ok, but aku still ada ragu2. bese la kan. duit tu. duit bukan turun dari langit. penat ahkak membanting tulang pagi petang siang malam deq. Before do my reservation, i asked few friends yang ade experience with agoda. semua bagi positive feedbacks, so proceed with the reservation lah. 

The time i do my reservation, agoda offer RM85 per night (kalau tak silap) for superior room without breakfast. Aku memang sengaja tak nak ambil breakfast. bukan ape, bile aku google trip to phuket by muslim, makanan yang diorang amek for breakfast tu limited sangat pilihannya. Phuket tu ramai omputih pelancongnye, maka bersepah la ba alif ba ya ye kawan.daging/ayam pon tak cakap halal ke tidak. setakat boleh makan roti je, tak berbaloi langsung aku rasa. apelah sangat bagi aku yang kuat makan ni. that is why my room without breakfast. oh! aku google yang hotel memurah la. haku memang tak kan amek hotel yang memahal melainkan ade orang nak sponsor. kahkahkah. setakat duk hotel utk mandi and tido beberapa jam, itu sume pembaziran ye bagi aku.

aku ingat dari airport nak ke patong tu tak lah jauh sangat. but the journey took us about an hour la. sampai je hotel, sa-wad-dee-krap kate pekerja hotel. mmuahahaha. sambil check-in process, they provide their guest with orange juice and wet towel. sejuk anak tekak. Phuket is hotter than malaysia. or maybe sebab tepi laut, bahang die lain macam sikit. badan sangat la melekit. kalau omputih tu, wet towel diorang wat lap muke. aku n ikin wat lap tangan je la. muke kan ade make up. malas nak touch up balik. mmuahahaha. retis sangat perangai kan!

why i choose acca hotel? great location with great price. located in the heart of Patong. walking distance to Jungceylon shopping mall, the biggest shopping complex in phuket (dasar shopaholic kan!), bangla road, and Patong's beach. halal restaurant just next door. ATM and Money changer sekangkang kera. i booked for superior room tapi hotel ni baik hati. my room upgraded to deluxe. oh la la! aku memang request non smoking room. i always do that for my trip. facilities provided in the room are hair dryer, LCD TV (besau giler, puas nengok), DVD/CD Player (kami tak gune pon), internet access for free, coffe/tea maker (bawak maggie sesiap nyah), dan lain2 yang stended la macam ekon, shower, safety box, refrigerator, and ayak mineral.

meh aku tunjuk gambar bilik yang aku sempat snap.


love the deco. cimple and nice. tak serabut. hotel ni decorated with mixed and matched vintage of Phuket Sino - Portuguese style. bilik agak besar. tak berlaga bontot la dgn ikin kalau kat dalam bilik tu. lupe nak snap from katil to tv untuk tunjuk size bilik.






toilet sangat bersih. water pressure baguih. puas mandi. love the shower gel. bau die macam kalau korang pegi thai spa. bau ape namenye? korang faham la kan. tak faham pon, sile buat2 faham ye.



hotel's lobby

giler panjang weh entry aku. tu baru pasal hotel tu. kalau aku buat untuk sehari, boleh jadi buku dah. kan aku dah cakap, aku ni suke bercerita, suka menulis. I will update more about Phuket's tripbile ade free time. entry ni pon aku buat sesikit. sesambil wat keje, sambil tulis sesikit.

see u when i see u!