Wednesday, October 31, 2012

Jom Shopping!

Jom online shopping! cek blog e&a LOCK


pilih la yang mane berkenan kat www.ea-lock.blogspot.com

Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha

Dah bape pinggan dah korang makan? sudah sudah la tu. dah gemok, baru nak menyesal..tak gune dah. mmuahaha. hari ni memang aku banyak makan. serius punya banyak. sampai aku timbang berat, naik 2kg. ko mampu naik 2kg dalam sehari?! sebab banyak makan jugak lah, now aku xbape nak sihat. muntah2 ok. sumenye sebab terlebih makan. takpe, kite relax dulu dgn hapdet blog. malam2 sikit sambung makan lagi. mmuahaha.

Sempena raya ni, aku ucapkan selamat hari raya to uols. mintak ampun dan maaf atas segala salah silap yang sengaja atau tak. iols tak sengaja nak sakitkan hati uols ok. Semoga segala pengorbanan kita diberkati dan diterima olehNYA. Amin.


Naaaahhhh.. gambar syok sendiri di hari raya kot2 ade yang rindu. #StatementMintakPelempang

Wednesday, October 10, 2012

wordless wednesday - sexy lips

hitam + bibir tebal = sexy?

Thursday, October 04, 2012

goodbye malaysia!

I'm off to ...... jeng jeng jeng. where is my destination? adelaaaaahhhhh ;p it's just a short trip. trip to celebrate my new job?! kahkahkah. Please pray for my safety haaaaa.... 

I'll see u when i see u! xoxo =)

Monday, October 01, 2012

trip to Phuket - Phuket Fantasea

I miss phuket damn much!! jom? tapi dah tukar keje ni, donno la whether i can travel like before. dulu i senior uols, senang la nak apply cuti. mmuahaha. and sepanjang duduk rumah masa menganggur tu, aseklah berulang kali tengok gambar masa kat sana. it's ok. mane tau tak dapat pergi phuket maybe dapat pegi tempat yang lagi cantik ke. sipadan? or maldives? gituwww. tak beragak memilih. macam duit tu turun dari langit.

before fly to phuket tu, sempat la google pasal aktiviti yang boleh buat kat sana selain dari island hopping. So, i found out about Phuket Fantasea. tak sempat nak google banyak info. Phuket ni memang aku main redah je. duit pon aku tak sempat tukar. bayangkanlah betapa busy nya aku bekerja.

So, bile sampai je phuket, barulah kitorang book whatever activity yang kitorang plan untuk buat. They suggest to us to go simon carbaret or Phuket Fantasea. Simon Carbaret tu tempat lady boy yang cun melecun buat show. watpe haku nak tengok pompuan palsu kan, walaupon diorang tu cun melecun tapi aset diorang palsu. dah tentu haku punye ori. mmuahaha. lagipon kat Phuket Fantasea ni boleh tengok teater, memanglah haku suka. aku suka tengok persembahan kebudayaan ni.

Sebenarnye, Phuket Fantasea ni korang boleh book online jugak kat sini. harga sama je. tapi if korang tengok ade offer kat groupon ke mydeal ke or yang sewaktu dengannya lagi murah, beli je lah. ataupon boleh tiru cara kitorang ni ha. kitorang pilih untuk beli pakej tiket show with dinner buffet and transportation. senang. tak yah pikir mana nak makan. sini ade sediakan makanan halal. jangan risau. harga tiket and buffet tu memang harga tetap. kitorang mintak murah kat harga transport. hehehe.

ni kat lobby hotel. tunggu van datang amek nak pegi phuket fantasea. kitorang stay dekat area patong. Phuket Fantasea ni dekat area kamal beach kalau tak silap haku lah. agak jauh jugak. that's why kitorang amek pakej dengan transport sekali.

sawaddeekrap. pompuan thai ni lawa lawa. pastu kecik je. slim uols. terasa gajah sangat bile bergambar dgn diorang ni. -_-"

tapi bile tangkap gambar dengan gajah, ai terasa slim sangat uols. mmuahahaha.



ni sume gambar kat lua je. kat lua je kitorang amek gambar lebih dr setangah jam kot. cantik sangat tempat ni.

ni baru nak masuk. pintu masuk ke phuket fantasea.

kat dalam phuket fantasea ni ade provide buffet for dinner. it's depend whether we want to get the package with the dinner or without. kitorang malas nak pikir mana nak cari makanan, so we just get the complete package for us. The food was ok. not bad. untuk halal section, tak berapa banyak sangat choices if compare with non-halal section. Oh yes, nanti masa diorang cek tiket tu.. please inform that u want halal food ye. macam aku ni, siap terlupa nak inform. dah la diorang ingat aku ni pompuan siam. haihh. diorang dah tulis no meja dah baru teringat. terus aku request nak halal section. diorang ok je. very friendly. lets check the banquet hall.

yang ni la tempat untuk dinner kat dalam phuket fantasea



oh! yang ni toilet. hehehe.

Phuket Fantasea ni sebenarnye bagi aku macam tempat shopping tau. kat dalam ni banyak kedai jual memacam tapi kedai die super cantik punye decoration. kitorang masuk setiap kedai tapi ape pon tak beli. tangkap gambar je. hahaha. siap try pastu tangkap gambar pastu letak balik dan bla. mmuahaha. diorang tak tegur pon, maknenye boleh la kot. gambar kat sini je dah beratus, tapi takde la aku nak tepek sume kat sini. i is very the malas uols. nak tulis caption pon malas. so, let the pictures tell u the stories ok? 


ni dewan teater.masa kat dalam ni memang takleh snap pic. before masuk tu, segala henpon ke camera ke dia akan amek and simpan. lepas habis show, kite pegi amek balik lah.






ni burung betol hokeh! siap terbang2 tapi kat situ je lah, takdelah merayau ke tempat lain. bijak betul ;p



semua haiwan kat dalam ni haiwan betul ye. macam mini zoo la kot. memang aku rekemen la korang pergi Phuket Fantasea ni if datang kat phuket ni.